All for Joomla All for Webmasters
080139cd2b26f5c635ee42262b3fb213.jpg
9d232cf605db364cec5692ea7ddc3609.jpg
a9a8c9a3eb931909903f7ebf5eed1698.jpg

1 2 3
Informácó

FELHASZNÁLÓKNAK

A Tokaji Dukát, hasonlóan, más étkezési vagy vásárlási utalványhoz átruházható és többször felhasználható, papír alapú fizetési eszköz, amellyel áru vagy szolgáltatás vásárolható. A helyi pénz használói az elfogadóhelyeken - boltok, üzletek, piacok, szolgáltatók - vásárolhatnak, de a megbízási, vállalkozási díjak, önkormányzatoktól függően közszolgáltatások is fizethetőek lesznek helyi pénzben és akár a vállalkozók, magánszemélyek is vásárolhatnak egymástól. Gyakorlatilag hasonlóan működik, mint a Forint, viszont folyamatosan helyben marad. Egyre többen lesznek olyan elfogadó helyek is, akik termékeik és szolgáltatásaik árából a Tokaji Dukát használóinak kedvezményeket nyújtanak. A kedvezmény mértéke és az, hogy ez milyen árucikkre és szolgáltatásra terjed ki, a csatlakozott partner vállalásától függ. Azt, hogy hol lehet Tokaji Dukáttal vásárolni az elfogadó helyek folyamatosan bővülő listája tartalmazza.

HOGYAN LEHET HOZZÁJUTNI?
A Tokaji Dukáthoz a forgalmazóknál, az átváltási helyeken juthatunk hozzá nagyon egyszerűen úgy, hogy egy Tokaji Dukát egy Forintért váltható.
Ellenértékként történő elfogadással is, úgy hogy az elfogadóhelyek termékeik és szolgáltatásaik értékesítése során forint helyett fogadják el akár magánszemélytől, akár másik vállalkozástól, de két magánszemély is elfogadhatja azt egymástól.
Egyes munkáltatók által biztosított bizonyos juttatás által.
Mindezeken túl bárki - aki szeretné használni vagy eltenni emlékbe – elfogadhatja azt, vagy válthat forintról Dukátot.

HOL LEHET TOKAJI DUKÁTTAL VÁRÁSOLNI?
Mindenhol ahol azt elfogadják azt, hiszen Magyarországon bárki elfogadhat helyi pénzt szabadon. Vannak azonban olyan elfogadóhelyek, amelyek szerződésben vállalják az elfogadást, ezek rendelkeznek „Tokaji Dukát elfogadóhely” matricával, amely azt mutatja, hogy „itt” Tokaji Dukáttal is lehet fizetni.

 

Ezen vállalkozások és az átváltó helyek folyamatosan bővülő listája megtalálható az Információs Pontokban és honlapon.
 

ELFOGADÓHELYEKNEK

MIÉRT JÓ?
A Tokaji Dukát gyorsítja a tőke helyben történő körforgását, amivel biztos piacot teremthet a helyi vállalkozások, a helyi kereskedők, szolgáltatók, termelő vállalkozások, őstermelők vagy gazdák számára. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy aki Tokaji Dukáttal fizet sok esetben azon felül még Forinttért tovább vásárol, azaz az elfogadó helyeknél jelentős többlet forgalmat lehet képes generálni.
Hogyan válhat valaki elfogadóhellyé?
A csatlakozási szándékot a Kibocsátó felé kell jelezni a lenti adatlapon, e-mailben, vagy személyesen. A döntés alapja, hogy az adott elfogadóhelyek törekvései összhangban legyenek a Tokaji Dukát céljával, tehát Tokaj-hegyalja közösségének gyarapodását, boldogulását szolgálják.

HOGYAN ÉS MIRE HASZNÁLHATJA FEL AZ ELFOGADÓHELY

1. A saját beszerzéséhez fizetőeszközként.
2. Saját munkavállalóinak egyéb juttatások kifizetésére.
3. Másik elfogadóhely felé fizetési kötelezettségének tehet vele eleget. Mindezeken túl vissza is váltható forintra.

AZ ELFODADÓHELY HOL, MILYEN FORMÁBAN ÉS FELTÉTELLEL VÁLTHATJÁK VISSZA?
A visszaváltás a Tokaji Dukát kibocsátójánál vagy annak szerződött partnerénél lehetséges bárkinek az Általános Üzleti Feltételekben foglalt feltételekkel.
Amennyiben az Ön, vagy cége is elfogadóhely partnereink közzé kíván csatlakozni, itt megteheti a jelentkezést:
Csatlakozási szándék bejelentése elfogadóhelyeknek.