All for Joomla All for Webmasters
Hírek

Kőbe vésett hazaszeretet

A leghűségesebb város tisztelegve Széchenyi emléke előtt, soproni szobrán magyarul, németül, horvátul és angolul kőbe véseti a hazaszeretetről vallott gondolatát.

„A hazaszeretet azon szent láng, melyért, bármily gyermeki érzelemnek gúnyolják is azt a világ hidegen számító cosmopolitái, nincs mit pirulnunk, mert a legtöbb magasztos cselekedet mégis innen vette, innen veszi, és innen fogja venni a Földön eredetét.

(részlet Széchenyinek 1846-ban, az Akadémia decemberi ülésén elhangzott beszédéből)

Célunk Széchenyi szellemén keresztül felhívni mindannyiunk figyelmét a hazaszeretet fontosságára, amit betűvédnökségi programunkon keresztül kívánunk elérni.

Tokaji Dukátnak hívják a térség helyi pénzét, a hegyaljai települések rendezvényein már találkozhattak is a bemutatóstandokkal a látogatók. Azt, hogy valaki ilyen fizetőeszközt vezet be nem újdonság: Sopronban a Kékfrank, Hajdúnánáson a Bocskai-, a balatoni térségben pedig a Balatoni Korona már jól bevált a turisztikai szolgáltatók körében.

Mád- A hét végén rendezik meg Mádon az immár hagyományos Mádi Furmint Ünnepet.

MÁR A BOCSKAI KORONA IS A TE MUNKÁD EGYIK GYÜMÖLCSE, HOGY LÁTOD, MENNYIBEN VÁLTOTTA BE A HOZZÁ FŰZÖTT REMÉNYEKET?

Tokaji Dukát

Saját pénzt szeretne Tokaj-Hegyalja. A bankjegyeket a helyi gazdaság élénkítésére, az itt élő kereskedők, vállalkozások támogatására szeretnék kiadni a vidék 27 településén. A programot Észak-Magyarországi Operatív Program támogatásából valósítja meg a Széchenyi Programiroda. A tervek szerint leghamarabb szeptemberben bocsátják ki az első hegyaljai bankókat.